Het basis-ingrediënt van het CéDé eivoer zijn kippeneieren.  In een kippenei zijn alle bouwstenen van het eiwit -  “de aminozuren” -  in de meest optimale verhouding aanwezig.  De jonge vogels in het nest/blok hebben dit dierlijke eiwit nodig om vlot te kunnen groeien.

CéDé onderscheidt zich door het verwerken van kippeneieren tot een voedzame ¨eikorrel¨.  Het hele bereidingsproces van een luchtig beslag, het bakken, drogen en verkruimelen tot een unieke “eikorrel”, wordt bij CéDé zelf uitgevoerd.  Hiertoe beschikt CéDé over een geautomatiseerd bakproces, dat garant staat voor een constante kwaliteit van de voedzame “eikorrel”.

Deze “eikorrel” is het basis-ingrediënt van alle CéDé eivoeders.  Dit maakt het CéDé eivoer tot een uniek product in de vogelliefhebberij.

Stappen in het proces:

Doseren

Nadat de kippeneieren van de schaal zijn ontdaan en tot een homogeen product zijn gemengd, wordt het kippenei in koeltanks opgeslagen voor verdere verwerking. Vanuit de koeltank wordt het vloeibare ei in de mengkuip gedoseerd.

#1

Mengen

Computergestuurde mixers mengen volgens een vast procédé het kippenei met de overige natuurlijke ingrediënten tot een luchtig beslag.

#2

Uitrollen

Het luchtige beslag wordt gelijkmatig op de ovenband gedoseerd.

#3

Bakken

Het beslag wordt in de oven verhit tot een temperatuur van 210°C en vervolgens afgebakken op 180°C.  De temperatuur wordt continue door de computer bijgeregeld, zodat de  micro-biologische kwaliteit van de ei-cake aan de hoogste eisen voldoet.

#4

Drogen

Vervolgens wordt de ei-cake gedroogd, zodat de kwaliteit behouden blijft.

#5

Snijden

Tot slot wordt de ei-cake verkruimeld tot opneembare ei-korrels voor de vogels. Hiermee is het belangrijkste basis-ingrediënt klaar  om verder verwerkt te worden in alle CéDé® eivoeders.

#6

Deze eikorrel maakt het CéDé® eivoer uniek en enig in zijn soort.  De vogels "vertellen" je waarom!

De CéDé® eikorrel wordt, evenals de andere ingrediënten, zoals de zaden, vitaminen, mineralen etc. in silo’s opgeslagen.  Het doseren van deze ingrediënten vanuit de silo’s, het mengen en het verpakken van het CéDé® eivoer wordt door een hoge graad van automatisering gekenmerkt.

Hierdoor wordt een constante kwaliteit van de CéDé producten bereikt, zonder dat ook maar één mensenhand met het product in aanraking komt.  De CéDé® eivoeders worden uitsluitend in de originele verpakking van 1 kg en 5-pack (5 x 1 kg) verpakt.  De luchtdichte foliezak waarborgt de kwaliteit van de vitaminen tot één jaar na productiedatum.

 

De CéDé producten worden op bestelling verzendklaar gemaakt en vinden hun weg per vrachtauto, schip of vliegtuig naar meer dan 40 landen.